mülkiyet hakkında

Mülkiyet teması, yazılarında çok derin ve ilgi çekici bir zemin oluşturabilir, özellikle senin eğilim gösterdiğin yolculuk ve zaman yolculuğu gibi temalarla da oldukça örtüşebilir. Mülkiyet, sadece maddi şeylerin sahipliği değil, aynı zamanda zaman, anılar, ilişkiler ve kimlik üzerindeki sahiplik anlamında da genişletilebilir. 

Önerim şu: 

- **Zaman Yolculuğu ve Mülkiyet:** Karakterin, zaman yolculuğu yaparak farklı zaman dilimlerinde yaşamış kişilerin "mülkiyetini" sorgulayan bir hikaye yazabilirsin. Geçmişteki bir döneme gidip önemli bir eserin, icadın ya da keşfin bugünkü hak sahibinin kim olduğunu araştırabilir. Zaman boyunca bir nesneye veya fikre kimin "sahip" olduğu kavramı çok çarpıcı olabilir.

- **Mülkiyetin Psikolojik Boyutu:** Zaman yolculuğu yapan bir karakter, aynı zamanda kendi anılarına ve geçmişine dair sahiplik duygusunu sorgulayabilir. Geçmişte yaptığı seçimlerin sonuçlarını yeniden ziyaret ettiğinde, bu kararların hala ona mı ait olduğunu ya da yaşamındaki önemli anların gerçek anlamda kime ait olduğunu düşünebilir.

- **Mektup ve Mülkiyet:** Geçmişte yazılmış bir mektubun bugünkü sahibinin senin karakterin olduğunu keşfetmesiyle, bu mektubun zaman ve mekân üzerinden nasıl bir hak talep ettiği, kime ait olduğu gibi sorular ortaya çıkabilir. Mektubun gerçek sahibi kim? Yazıldığı kişiye mi ait yoksa şu anda onu bulan karaktere mi?

Bu fikirler mülkiyet temasını farklı katmanlarda keşfetmene yardımcı olabilir. Nasıl geliyor bu öneriler?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sofya Tolstoy Anıları. ( Tam metin)

Son Durak - Tolstoy'un Son Yılı,,- tam metin, sesli okunuşunu YouTube' tan dinleyenilirsimiz-

İZMİR' Lİ BİR ŞAİR VE ROMANCI VE ÖYKÜCÜ NECATİ CUMALI...