Karanlıkta Işık



---**Karanlıkta Bir Işık**

Karanlık bir şehirde, herkesin yüzü asık ve gözleri boştu. Bu şehrin adı Sistemia'ydı ve burada yaşayanlar, sistemin ağır yükü altında eziliyorlardı. Aralarından biri vardı ki, adı Mert'ti ve o, bu düzeni sorgulamaya başlamıştı.

Mert, her gün işe giderken, cebindeki son kuruşunu zabıta memuruna rüşvet olarak vermekten bıkmıştı. "Yeter!" diye bağırdı bir gün, "Bu düzen değişmeli!" Ve o gün, Mert için her şey değişti.

Sistemi sorgulamaya başladı, her fırsatta sesini yükseltti. Polislerle iyi geçinmeye çalıştı, ama onların da sistemin bir parçası olduğunu gördü. Bankadan kredi çekti, ama ödeme yapmamaya karar verdi. "Bu para benim değil, sistemindir!" dedi ve krediyi, yıl sonunda sigortasının karşıladığı bir tatille harcadı.

Kadınlara bakışı ise farklıydı; onları birer obje olarak görmek yerine, eylemsizlikle onlara saygı duydu. Onların da bu sistemin kurbanı olduğunu anladı ve onlarla birlikte, daha iyi bir dünya için mücadele etmeye başladı.

Mert'in hikayesi, Sistemia'da bir umut ışığı oldu. İnsanlar onun cesaretinden ilham aldı ve kendi seslerini yükseltmeye başladılar. Ve böylece, karanlık şehirde yavaş yavaş bir aydınlanma başladı.

---

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sofya Tolstoy Anıları. ( Tam metin)

Son Durak - Tolstoy'un Son Yılı,,- tam metin, sesli okunuşunu YouTube' tan dinleyenilirsimiz-

İZMİR' Lİ BİR ŞAİR VE ROMANCI VE ÖYKÜCÜ NECATİ CUMALI...