ADALET



---

**Karanlıkta Parlayan Adalet**

Karşıyaka'nın en gözde semtlerinden birinde, altın ve elmaslarla dolu bir kuyumcu dükkanı vardı. Sahibi, her akşam güneş batarken, mücevherleri parmak iziyle açılan şifreli bir kasaya yerleştirirdi. Bu kasa, kuyumcunun en değerli sırrıydı.

Bir gece, üç kafadar haydut - aralarında zeki ve cesur bir kadın da vardı - bu zengin dükkanı soymaya karar verirler. Ayın karanlık yüzü onların suç ortağı olacaktı. Kuyumcunun dükkanının altından, sessizce ve ustalıkla bir yol kazdılar. Gözleri, kasadaki parıltılı hazinelerdeydi.

Kuyumcu dükkanına ulaştıklarında, şifreyi çözmek için kolları sıvadılar. Ancak, kuyumcu her ihtimale karşı bir güvenlik kamerası kurmuştu. Haydutlar, kameraları etkisiz hale getirmek için özel bir kaset kullanmışlardı, ama kasetin süresi dolmak üzereydi.

Tam kasa açılacakken, kaset sona erdi ve kumanda odasındaki ekranlar canlandı. Kuyumcu, evindeki monitörlerden hırsızları gördü ve hemen polisi aradı. Siren sesleri yaklaşırken, haydutlar neye uğradıklarını şaşırdılar. Kadın haydut, "Hızlı olmalıyız!" diye fısıldadı ve üçü de geldikleri yoldan kaçmaya başladılar.

Ancak, kuyumcu dükkanının etrafı çoktan sarılmıştı. Polisler, haydutları bir bir yakaladı. Kadın haydut, son bir hamleyle kaçmaya çalışsa da, adaletin elinden kurtulamadı. Kuyumcu, mücevherlerini geri aldığında, "Karanlıkta bile adalet parlar," dedi gülümseyerek.

Ve böylece, Karşıyaka'nın sessiz geceleri, bir kez daha huzura kavuştu.
Not:CHATGTP YAZDI 
---

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sofya Tolstoy Anıları. ( Tam metin)

Son Durak - Tolstoy'un Son Yılı,,- tam metin, sesli okunuşunu YouTube' tan dinleyenilirsimiz-

İZMİR' Lİ BİR ŞAİR VE ROMANCI VE ÖYKÜCÜ NECATİ CUMALI...