... mektup kutusunda bir mektup bulur mektup kendisine gelmiştir ama adres başkadır, merakla mektubu açar,,, yazılanlar ne olabilir?

Bir sonbahar akşamıydı. Hava kararmaya yüz tutmuşken, Alaettin evine dönerken posta kutusunda bir mektup buldu. El yazısıyla yazılmış zarfa baktığında, adresin doğru olduğunu ama isminin farklı olduğunu fark etti. Zarfta "Ayşe Yılmaz" yazıyordu. Alaettin, bu ismi tanımıyordu, ama mektubun içeriği bir şekilde onu çekiyordu. Zarfı açtı ve mektubu okumaya başladı.

Mektup şöyle başlıyordu:

"Sevgili Ayşe, 

Bu mektubu okuduğunda, umarım her şey senin için daha netleşmiş olur. Sana söylemek istediğim çok şey var, ama en önemlisi şudur: Kader bizi farklı yollarla karşılaştırır. Geçmişte yaptığımız seçimler, şu an olduğumuz yere getirir bizi. Fakat bazen, doğru yolda olup olmadığımızı sorgularız. Eğer bu mektubu okuyorsan, bil ki bir yol ayrımındasın. Seni bekleyen iki yol var; biri seni tanıdığın birine götürecek, diğeri ise seni yeni bir başlangıca. İkisi de seni mutlu edebilir, ama senin kalbin hangisini istiyor? 

Sana sadece şunu söylemek istiyorum: Kendi kalbini dinle, ve korkma. Geçmişte yaptıklarımız kadar yapmadıklarımız da şekillendirir hayatımızı. Şimdi durup düşün, ve doğru olduğunu hissettiğin kararı ver.

Bu mektup sana, senin geleceğini şekillendirmek için yazıldı. Kendi yolunu bul ve asla geri dönüp pişmanlık duyma."

Alaettin, mektubu bitirdiğinde kalbinin hızla attığını fark etti. Bu mektup sanki onun için yazılmış gibiydi. Son zamanlarda hayatında önemli bir karar vermesi gerektiğini hissediyordu, ama tereddüt ediyordu. Mektup, ona bir işaret gibi gelmişti. Kendi kalbini dinlemeye karar verdi ve o gece hayatının en önemli kararlarından birini alarak, daha önce cesaret edemediği bir yola adım attı.

Mektup,Alaettin'e, tanımadığı birine değil, kendisine yazılmış gibiydi. Belki de kader, yolları karıştırarak ona bir mesaj göndermişti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sofya Tolstoy Anıları. ( Tam metin)

Son Durak - Tolstoy'un Son Yılı,,- tam metin, sesli okunuşunu YouTube' tan dinleyenilirsimiz-

İZMİR' Lİ BİR ŞAİR VE ROMANCI VE ÖYKÜCÜ NECATİ CUMALI...