SİNESTEZİ

Elbette, işte bir sinestet kişinin iş yerindeki deneyimini yansıtan bir senaryo:

---

**Müzik Stüdyosunda Sinestezi**

*Karakter: Ela, 25 yaşında, sinesteziye sahip bir ses mühendisi.*

Ela, müzik stüdyosunda konsantre bir şekilde çalışıyor. Stüdyonun içi renkli ışıklarla dolu. Bir müşterinin getirdiği enstrüman kaydını düzenliyor. Ela için her enstrüman, farklı bir renkte beliriyor. Piyano notaları gözünde mavi, gitar akorları ise sarımsı bir ton olarak beliriyor.

Müşteri, kayıt sırasında bazı değişiklikler istiyor. Ela, müziği daha parlak ve enerjik yapmak için tonları değiştirmeye başlıyor. Bu değişiklikler, onun gözünde renklerin dansını hareketlendiriyor. Müşterinin istediği enerjiyi müziğe yansıtmak, Ela'nın kafasında kırmızı ve turuncu patlamalar olarak canlanıyor.

Bir yandan kulaklıklarıyla müziği dinlerken, diğer yandan renklerle dans eden Ela, her tonun kendine özgü bir tat verdiğini hissediyor. Müzik, dilindeki tat alma hissiyle bileşik bir deneyime dönüşüyor. Yüksek frekanslı notaların tatlılıkla, düşük frekanslı bas seslerin ise tuzlulukla ilişkilendiği bir dünya bu.

Ela'nın sinesteziye sahip olması, müziğe daha derin bir boyut katıyor. Renkler ve tatlar, sıradan bir stüdyo deneyimini onun için unutulmaz bir sanat formuna dönüştürüyor. Müşteri memnuniyeti için çalışmak, Ela'nın renkli dünyasını ve duyusal deneyimlerini her seferinde yeniden keşfetmesine olanak tanıyor.

--- 

Böyle bir senaryo, sinesteziye sahip bir kişinin müzikle ilgili bir işte nasıl deneyimler yaşayabileceğini ve bu özelliğin işini nasıl etkileyebileceğini gösterebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sofya Tolstoy Anıları. ( Tam metin)

Son Durak - Tolstoy'un Son Yılı,,- tam metin, sesli okunuşunu YouTube' tan dinleyenilirsimiz-

İZMİR' Lİ BİR ŞAİR VE ROMANCI VE ÖYKÜCÜ NECATİ CUMALI...